Piernik(2).jpeg
Piernik(2).jpeg
Rozmiar 64 KB
Składniki:

8 łyżek otrębów owsianych

4 łyżki otrębów owsianych

2 łyżki odtłuszczonego mleka

1 torebka proszku do pieczenia

6 łyżek odtłuszczonego białego serka

3 jajka

3 białka

2 łyżki przyprawy do pierników

2 łyżki słodziku do pieczenia



W misce wymieszać otręby, mleko w proszku i proszek do pieczenia, biały serek, jajka plus dodatkowe białka, słodzik oraz przyprawę do pierników.



Składniki na piernik..................................................................

Wszystko wymieszać aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto przelać do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie silikonowa więc nie trzeba papieru do pieczenia).



Ciasto przed pieczeniem...............................................................

Foremkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180'C i pieczemy przez około 45-50 minut.



Piernik po upieczeniu...................................................................

Upieczone ciasto sprawdzamy najlepiej wykałaczka jeżeli po zanurzeniu w cieście jest sucha wówczas piernik jest upieczony. Smacznego !!!
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • super5.keep.pl