Piernik(2).jpeg
Piernik(2).jpeg Rozmiar 64 KB |
8 łyżek otrębów owsianych
4 łyżki otrębów owsianych
2 łyżki odtłuszczonego mleka
1 torebka proszku do pieczenia
6 łyżek odtłuszczonego białego serka
3 jajka
3 białka
2 łyżki przyprawy do pierników
2 łyżki słodziku do pieczenia
W misce wymieszać otręby, mleko w proszku i proszek do pieczenia, biały serek, jajka plus dodatkowe białka, słodzik oraz przyprawę do pierników.
Składniki na piernik..................................................................
Wszystko wymieszać aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto przelać do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie silikonowa więc nie trzeba papieru do pieczenia).
Ciasto przed pieczeniem...............................................................
Foremkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180'C i pieczemy przez około 45-50 minut.
Piernik po upieczeniu...................................................................
Upieczone ciasto sprawdzamy najlepiej wykałaczka jeżeli po zanurzeniu w cieście jest sucha wówczas piernik jest upieczony. Smacznego !!!